top of page
OPSKRIFTER

 

SNEGLE OG SNURRER AF SAMME DEJ (CA. 18-20 STK)

Disse snegle/snurrer er gode som mellemmåltid både formiddag/eftermiddag/sen aften. De kan sagtens fryses.

​

Dejen består af

25g gær * 200g fintrevet selleri/persillerod/pastinak/blomkål * 2 dl vand * 1½ dl fromage frais, kvark eller skyr * 1 tsk salt * 150g fuldkornsspeltmel * 350g hvedemel

​

  1. Hæld vandet i en skål og rør gær og revne grøntsager ud heri. Tilsæt fromage frais, salt,, fuldkornsspeltmel og mel (hold lidt mel tilbage og tilsæt undervejs)

  2. Ælt dejen godt igennem på køkkenborden. Brug en røremaskine, hvis du har.

  3. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i 2 timer. Lad det valgte fyld imens.

  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

  5. Tag dejen ud pÃ¥ et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. 

  6. Rul dejen ud til et fladt rektangel.

​

​

 

SNEGLE

  1. Smør det valgte fyld pÃ¥ dejen. Rul dejen sammen som en roulade                                                 og skær den i ca. 20 skiver.

  2. Læg sneglene pÃ¥ en bageplade med bagepapir. Bøj den yderste                                                      dejende ind under hver snegl og tryk dem let. 

  3. Lad pizzaneglene efterhæve i 30-60 min.

  4. Bag sneglene i ca. 15-20 min.

​

​

 

SNURRER

  1. Smør det valgte fyld på den nederste halvdel af rektanglet.

  2. Tag fat i de øverste hjørner og fold den øverste halvdel over den                                        nederste haldel sÃ¥ fyldet ligger imellem de to dele.

  3. Brug et pizzahjul og skær strimler på ca. 3 cm i bredde

  4. Tag fat i hver ende af en strimmel og vrid den ligesom man vrider                                                 en karklud - dog lidt mere forsigtigt.

  5. SlÃ¥ en knude pÃ¥ den vredne strimmel og læg den pÃ¥ en bageplade                                          med bagepapir

  6. Lad snurrerne efterhæve i 30-60 min.

  7. Bag snurrerne 15-20 min.

​

IMG_4578.jpg
8c36458d900b5c674b17ecd42c72595d.jpg
bottom of page