

OPSKRIFTER
SNEGLE OG SNURRER AF SAMME DEJ (CA. 18-20 STK)
Disse snegle/snurrer er gode som mellemmåltid både formiddag/eftermiddag/sen aften. De kan sagtens fryses.
​
Dejen består af
25g gær * 200g fintrevet selleri/persillerod/pastinak/blomkål * 2 dl vand * 1½ dl fromage frais, kvark eller skyr * 1 tsk salt * 150g fuldkornsspeltmel * 350g hvedemel
​
-
Hæld vandet i en skål og rør gær og revne grøntsager ud heri. Tilsæt fromage frais, salt,, fuldkornsspeltmel og mel (hold lidt mel tilbage og tilsæt undervejs)
-
Ælt dejen godt igennem på køkkenborden. Brug en røremaskine, hvis du har.
-
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i 2 timer. Lad det valgte fyld imens.
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
-
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
-
Rul dejen ud til et fladt rektangel.
​
​
SNEGLE
-
Smør det valgte fyld på dejen. Rul dejen sammen som en roulade og skær den i ca. 20 skiver.
-
Læg sneglene på en bageplade med bagepapir. Bøj den yderste dejende ind under hver snegl og tryk dem let.
-
Lad pizzaneglene efterhæve i 30-60 min.
-
Bag sneglene i ca. 15-20 min.
​
​
SNURRER
-
Smør det valgte fyld på den nederste halvdel af rektanglet.
-
Tag fat i de øverste hjørner og fold den øverste halvdel over den nederste haldel så fyldet ligger imellem de to dele.
-
Brug et pizzahjul og skær strimler på ca. 3 cm i bredde
-
Tag fat i hver ende af en strimmel og vrid den ligesom man vrider en karklud - dog lidt mere forsigtigt.
-
Slå en knude på den vredne strimmel og læg den på en bageplade med bagepapir
-
Lad snurrerne efterhæve i 30-60 min.
-
Bag snurrerne 15-20 min.
​

