top of page
OPSKRIFTER

 

Herunder kan du finde inspiration og opskrifter til de daglige

måltider. I opskrifterne er der fokus på at få bær, frugt og grønt

samt umættede fedtstoffer mere ind i den daglige kost.

​

Man laver frugtstængerne ved at komme alle ingredienserne i en

foodprocessor og køre dem til en cremet masse. Kom massen op

i en skål.

​

POWERKANTER (CA. 24 STK)

Disse kanter er det hjemmelavede svar på frugtstænger, men med et skud gode fedtstoffer + flere slags vitaminer og mineraler. Gode som en del af mellemmåltiderne samt før, under og efter træning.

​

100 g mandler * 1-2 spsk. vand * 125g tørrede figner, dadler eller abrikoser * 50g rosiner * 25g kokosmel * 1 spsk. god kakao

​

  1. Mandlerne blendes til mandelmel og hældes i en skål

  2. De andre ingredienser blendes og mandelmelet tilsættes. Det hele blendes til en ensartet masse. Hvis massen er for drøj, kan du tilsætte lidt ekstra vand, men pas på det ikke bliver for meget.

  3. Rul massen ud til en firkant med skarpe kanter mellem to stykker bagepapir. Den skal være ca. ½ cm tyk.

  4. Skær massen ud i stave eller firkanter

  5. Kan holde mindst 2 uger på køl i en lufttæt beholder.

​

MÜSLIBAR MED RUGBRØD (24-28 STK)

Hjemmelavede müslibarer er et rigtig godt sted at optimere kvaliteten af sin mad. Brug lidt tid på at forme/pakke barerne, så de ikke smuldrer efter bagning. Fugt evt. fingrene i koldt vand når du former og presser müslibar-massen.

​

100g rugbrød * 100g tørrede abrikoser * 100g hasselnødder * 75g mørk chokolade * 125g havregryn * 140g honning * 75g rosiner * 75g cornflakes

​

  1. Start med at tænke ovnen på 175 grader varmluft

  2. Rugbrød og abrikoser kommes i en foodprocessor eller minihakker og blendes til de er helt findelte.

  3. Hak nødder og chokolade groft

  4. Bland alle ingredienserne grundigt sammen

  5. Del massen i to. Kom den ene halvdel i en rugbrødsform med bagepapir og mas den god sammen til en fast bjælke på ca. 1 cm i højden. Løft den op og placer den på en bageplade med bagepapir. Gentag med den anden halvdel.

  6. Bag bjælkerne i 25-35 min. til de har fået en fin gylden farme. De bliver mere sprøde, når de bliver kolde.

  7. Lad dem køle helt af og skær dem så i 2 cm rykke skiver med en brødkniv. Hvis de smuldrer, er de enten ikke presset hårdt nok inden bagning eller stadig for varme.

  8. Kan fint holde sig i en lufttæt beholder i 14 dage.

​

MÜSLIBAR MED SESAMFRØ (14-15 STK)

75g sesamfrø * 75g mandler * 100g havregryn * 150g dadler * 100g akaciehonning * 25g olivenolie eller rapsolie * ½ tsk salt * 50g rosiner

​

  1. Start med at riste sesamfrø, mandler og havregryn 15 min. i ovnen ved varmluft 175 grader. De vendes undervejs.

  2. Blend dadlerne fx i en minihakker - husk at fjerne evt. sten. Dadlerne skal være helt finthakkede.

  3. Honning, olie og dadler lunes i e gryde og røres til en ensartet masse. De øvrige ingredienser vendes i.

  4. Fordel massen i en rugbrødsform med bagepapir, Massen skal trykkes rigtig godt sammen, hvilket er lettest med de bare næver fugtet med koldt vand.

  5. Det hele bages i ovnen ved 175 grader i 20-25 min. Massen skal blive gylden, men ikke være branket.

  6. Nu skal massen køle HELT af. Herefter skæres den i 2 cm tykke baner med en god brødkniv.

  7. Kan fint holde sig i en lufttæt beholder i 14 dage.

​

​

​

 

​

NEJ_850x478_muslibarer-Finax.jpg
bottom of page