top of page
OPSKRIFTER

 

GULERODSBRUD (CA. 16-18 STK)

Bollerne har et fornuftigt indhold af kulhydrat og protein, så de kan

både spises som de er eller med pålæg på. Holder sig friske og fugtige

2-4 dage i en plastikpose. Er også velegnet til frysning.

​

30g gær * 200g fromage frais (skyr eller kvark) * 4 dl vand * 3 æg *

4 dl havregryn * 1 spsk salt * 4 gulerødder * 150g solsikkekerner,

græskarkerner eller hørfro * ca. 8 dl hvedemel

​

  1. Bland fromage frais med vand, æg, gær, salt og havregryn. Rør godt sammen, så gæren bliver helt opløst.

  2. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern. Bland det i dejen sammen med solsikkekernerne.

  3. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og rør dejen grundigt igennem i 5 min. OBS: Den skal være klistret, så brug ikke mere mel end de 8 dl (brug en røremaskine, hvis du har sådan en - dejen skal køres for fuld skrue til den slipper siderne af skålen)

  4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 2 timer eller 12-24 timer på køl.

  5. Vend dejen ud på køkkenbordet og skær/hak bollerne ud med en dejskraber. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. ½ time.

  6. Bag bollerne ved 220 grader varmluft i ca. 15 min.

​

CHOKORUG (22 STK)

Gode til mellemmåltider med et fornuftigt indhold af både

kulhydrater, kostfibre, umættede fedtstoffer samt en smule

protein. Der er også gode vitaminer og mineraler i, så de kan

spises med god samvittighed. Man kan også vælge at tilføje

hakkede mandler eller hasselnødder for variation i både

smag og næringsindhold.

​

2 dl knækkede rug- eller hvedekerner * ½ dl rosiner * 1 dl

hørfrø * 1 dl solsikkekerner * 3 dl kernemælk * 2 dl rugmel *

2 dl hvedemel * 1 spsk mørk maltmel (kakao kan bruges som erstatning) * 100g mørk chokolade *

2 tsk natron * 1 tsk salt * hakkede mandler eller chiafrø til at drysse med.

​

  1. De knækkede kerner, rosiner, hør- og solsikkefrø stilles i blød i rigeligt koldt vand natten over. Alternativt kan de stilles i lunt vand et par timer inden man skal bruge dem.

  2. Hæld det overskydende vand fra kernene og kom dem i en røreskål

  3. Tilsæt alle de andre ingredienser og rør det hele godt sammen - brug en røremaskine, hvis du har en.

  4. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir med en spiseske. Drys med hakkede mandler eller chiafrø.

  5. Bag dem i ca. 40 min. ved 180 grader varmluft.

  6. Kan fryses

​

 

​

nemme-gulerodsbrud.jpg
1e7808b9a8eb4bab8253bd66780d0ecd.jpg
bottom of page